Her kan medlemmer udveksle ideer til kunstoplevelser.
Send gerne indlæg til kunstforeningen-nb@nbgal.dk
Med Nål og Tråd
Det er titlen på en fin og tankevæk-kende udstilling på Brandts Klædefabrik i Odense, som jeg
besøgte en oktoberlørdag. Motivet for udstillingen er den øgede interesse, der er kommet for at strikke, hækle og brodere specielt siden Corona epide-mien.
Udstillingen er bygget over titlens tema og 35 kunstnere har værker med på udstillingen. Det spænder lige fra Anna Ankers maleri af broderende pige, Hans Schmidts hosebindende mand til avancerede samtidskunst-neres tekstilkunst.
Udstillingen giver både et historisk indblik i nål og tråds rolle i hverdags-livet gennem tiden, men også et fint stykke kvindehistorie. Der er den “pæne pige”, der bare skulle sidde og sy, og så den vilde billedvæverske, der skaber mytiske figurer af alt, hvad hun har i sin nærhed af hår, skind,
tøjstrimler, snor o.lign.
Med udgangspunkt i Brandts Klædefabriks egen historie vises også et stykke industrihistorie, fra da der blev sat maskinkraft til brugen af nål og tråd. Det giver indblik i vilkårene i et arbejdsliv i tekstilindustriens start, som i sin barskhed har paralleller til de industriarbejdere i Østen, som vi
har eksporteret produktionen af tøj til.
Udstillingen er meget alsidig og viser ,hvordan arbejdet med nål og tråd fra tidligere at være en helt nødvendig del af familiens liv, specielt for kvinder, senere er blevet et meget ekspressivt
medie i kunsten og for mange i dag en aktivitet med kontemplative kvaliteter, de værdsætter i deres hverdagsliv.
Frem til 23. Februar 2025 kan man se udstillingen og for entreen på 135 kr. har man adgang til 4 andre seperatudstillinger ud over museets faste udstilling af 250 års malerkunst.
Jeg kunne ikke nå dem alle, men havde en berigende oplevelse ved at følge en rundvisning i Nål og Tråd.
Kirsten Hald
Under et besøg i Hamburg, kom jeg forbi dette spændende sted – ikke langt fra Rathausmarkt.
Det var et overraskende sted, hvor man kan finde moderne smykker og internationalt kunsthåndværk.
Galerie Hilde Leiss
Et besøg i Elbphilharmonie kan varmt anbefales.
Hanne Simony
Jeg vil gerne fortælle om min seneste kunstoplevelse. Jeg var på KunstCentret Silkeborg Bad, kun 35 km væk. Smukt beliggende ved Ørnsø og med smukke bygninger, som lukker naturen ind til kunsten. Kunsten leveres af Peter Brandes med ”I lyset af gentagelsen”. Jeg oplevede en smuk udstilling med skulpturer, men også med de samme temaer i tegning, keramik i form af store krukker, og ikke mindst de smukke glasmosaikker. Han fortæller i sin kunst om menneskers forhold til sig selv og til religion med inspiration i gamle kunstgenstande f.eks. en gammel ægyptisk fod af træ. Peter Brandes har bl.a. udsmykket Opstandelseskapellet i Aarhus Domkirke i 2023. Hans forarbejder til udsmykningen kan ses på udstillingen – Lazarus, glasmosaikker, døbefont og altersølv. Her viser en kunstner en livslang proces for at finde det rette udtryk. Jeg blev betaget, glemte mig selv og oplevede kunst og natur spille sammen.
Udstillingen er åben frem til 22. september, tirsdag til søndag 10-17. Cafe’en serverer kaffe, frokost og kage. Jeg betalte som senior 75kr.
Inger Schaumburg